
podívejte se na video
- Krémové polévky
- Druhy polévek
- Štědrovečerní rybí polévka
- Játrové knedlíčky
- Krupicové noky
- Minestrone
- Ledová okurková polévka
- Celerový krém
- Bramboračka
- Houbový krém
- Gazpacho
- Polévka s rybami a mořskými plody
- Bramborovo-pórkový krém
- Topinamburový krém
- Kaštanový krém
- Tomatová polévka
- Tomatová polévka s chlebem
- Polévka ze sladkých brambor a zázvoru
- Kulajda
- Dýňová polévka s kokosovým mlékem
- Pho Bo - vietnamská hovězí polévka s nudlemi
- Polévka z medvědího česneku
- Kopřivová polévka s bylinkovými krutonky
- Chřestová polévka
- Studená ředkvičková polévka
- Brokolicová polévka s kešu pastou
- Tradiční játrové knedlíčky
- Kyselo
- Česnečka
Studená polévka se skvěle hodí především v létě, protože je lehká a osvěžující. Můžete ji připravit jak z ovoce, např. z jahod, tak i ze zeleniny, třeba z červené řepy. Roman Paulus Vám ukáže, jak si připravit studenou polévku z okurek. Její složení připomíná známou řeckou omáčku – tzatziki. Podle chuti můžete přidat uzenou rybu, bylinky nebo polévku podávat s křupavou bagetou.
Recept na přípravu ledové okurkové polévky
Okurky nakrájejte na menší kousky a dejte do mixéru. Přidejte zakysanou smetanu a na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete a rozmixujte. Přidejte nasekaný kopr a vše ještě jednou rozmixujte. Polévku servírujte vychlazenou.
Komentáře (1)
Tom mirek
přidáno před 1469 dny
Noice diki
odpověď
zobrazit vše