
- Jak oloupat avokádo?
- Grilovaný ananas v třtinovém cukru
- Kůra z citrusových plodů
- Segmenty citrusů
- Mangové pyré
- Jablečný křen
- Ledová polévka z melounu Cantaloupe
- Grilované ovoce se zmrzlinou
- Šípkové pyré
- Jak oloupat granátové jablko
- Snídaně s quinoou a ovocem
- Snídaňový francouzský toust s ovocem
- Jahodový sorbet
Během horkých letních dnů vám přijde vhod studená polévka. Pokud máte rádi snadné a rychlé chuťovky a navíc jste fanoušky ovocných dobrot, je tento recept jako stvořený pro vás. Žlutý meloun cantaloupe je originálním způsobem zahájení společného grilování s přáteli či předkrmem na párty. Představuje totiž příjemné osvěžení po dlouhém parném dni. Vyzkoušejte recept Kulinářské akademie Lidlu na studenou melounovou polévku podle Romana Pauluse s trochou bílého portského vína, zakysané smetany a máty. Je to skvělá letní pochoutka, podobná smootie, ke které se budete často a rádi vracet.
Ledová polévka z melounu Cantaloupe
Suroviny
- 2 melouny cantaloupe
- 100 ml bílého portského vína
- třtinový cukr dle chuti
- 1/2 citronu (šťáva)
- kostky ledu
- 4 lžíce zakysané smetany
- máta na ozdobu
Postup
Meloun zakrojíme tak, aby dobře stál a rozpůlíme, abychom získali ozdobný okraj. Odstraníme semínka a z dužniny vydlabeme několik kuliček, které naložíme do portského vína. Zbylou dužninu vydlabeme lžící nebo vypichovátkem a přendáme do mixéru, kam přidáme třtinový cukr, citronovou šťávu, portské víno a rozmixujeme. Nakonec zamixujeme kousky ledu, nebo polévku necháme vychladit v lednici.
Podáváme ve vychlazené půlce melounu společně s naloženými kuličkami, zjemníme zakysanou smetanou a ozdobíme lístky čerstvé máty.
Komentáře (0)
zobrazit vše