Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Máte rádi italské rizoto? Pokud ano, vyzkoušejte českou verzi v podobě lehkého a jemného kroupeta. Kroupy místo rýže, lišky místo lososa, zkrátka takové naše klasické české houbové rizoto z krup inspirované tradičním staročeským kubou. V následujícím návodu vám Roman Paulus prozradí tajemství, jak připravit chutné kroupeto s restovanými liškami, kde čerstvé houby zvýrazní chuť a vůni a máslo zajistí krémovou konzistenci. Připravte nevšední, ale přesto snadnou a zdravou večeři pro celou rodinu, kterou využijete nejen v houbařské sezóně.

Liškové kroupeto

Suroviny

  • rostlinný olej
  • 50 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
  • 50 g šalotky
  • 2 stroužků česneku
  • 200 g lišek
  • sůl
  • pepř
  • 150 g loupaných krup
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce nasekané listové petržele
  • parmezán dle chuti

Postup

V přiměřeně velkém hrnci s rozehřátým olejem osmahneme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, najemno nasekanou šalotku, česnek nakrájený na plátky, přidáme větší část pokrájených lišek, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

Přidáme krupky, po chvilce podlijeme vývarem a vaříme na mírném plameni 15-20 minut. Ke konci zjemníme dvěma lžícemi másla a dochutíme najemno nasekanou petrželí. Dle chuti můžeme přidat i jemně nastrouhaný parmezán.

 

V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme zbylé houby, které osolíme, opepříme a po chvilce přidáme lžíci másla na zjemnění a vypneme plamen.

 

Servírujeme v hlubokém talíř ozdobené orestovanými liškami a trochou čerstvě nastrouhaného parmezánu.

 

TIP: Vegetariánskou verzi uděláte přidáním zeleninového vývaru namísto kuřecího. Vegani můžou nahradit i máslo a vynechat sýr.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.