Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Díky pár snadným receptům si můžete připadat jako profesionální cukráři. Jedním z nich je třeba maková náplň, která se skvěle hodí do buchet i koláčů. Je velmi snadná – potřebujete na ni jen několik surovin a tento video recept od šéfkuchaře Romana Pauluse. Vychladlou náplň z máku můžete kromě tradičních dezertů použít i na makové šneky z listového těsta (blízcí příbuzní šneků skořicových). I recept na ně najdete ve videu. A nakonec nezapomeňte, že maková náplň chutná skvěle i samotná. Po malých lžičkách nebo rovnou velkých lžících.

Recept na makovou náplň a šneky z listového těsta

 

Potřebujeme:  mixér, štětec, pečicí papír, špachtle

Suroviny:

Maková náplň:

  • 200 ml plnotučného mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce tuzemáku
  • 100 g mletého máku
  • 2 lžíce povidel
  • 100 g piškotů
  • špetka skořice

Šneci z listového těsta:

  • 1 balení listového těsta
  • vejce na pomazání

 

Postup:

Maková náplň:

V horkém mléce krátce povaříme oba cukry, tuzemák a mletý mák. Stáhneme plamen, přidáme povidla, namleté piškoty, skořici a pomalu vaříme do zhoustnutí.

Vychladlou náplň používáme do buchet, koláčů nebo zákusků z listového těsta.


Šneci z listového těsta:

Plát listového těsta potřeme vychladlou makovou náplní (posledních 5 cm necháme bez náplně) a zarolujeme do rolády. Konec těsta bez náplně potřeme rozšlehaným vejcem, aby se roláda dobře zalepila. Necháme 10 minut ztuhnout v mrazničce.

Roládu nakrájíme na 12 kousků – šneků, které potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.