Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Tušili jste, že nakládaný zázvor, který určitě znáte z asijských restaurací, si můžete snadno připravit i doma? Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Naučí vás marinádu na zázvor a prozradí vám i jak správně zázvor uvařit ve vodě s rýžovým octem.

Recept na marinovaný zázvor - Gari

Potřebujeme: mandolína na krájení

Suroviny:

  • 300 g čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce soli

Várka na vaření:

  • 1 l vody
  • 100 ml rýžového octa

Lák na naložení:

  • 250 g rýžového octa
  • 170 g krupicového cukru
  • 6 g soli

Postup:

Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, nasolíme lžící soli a necháme asi 10 minut odležet.

 

Vodu s 100 ml octa přivedeme do varu a zázvor necháme asi 3 minuty vařit.

Potom scedíme a necháme dobře okapat.

 

250 g octa, cukr a 6 g soli krátce zahřejeme, aby se cukr a sůl rozpustili.

Okapaný zázvor vložíme do uzavíratelné sklenice a zalijeme horkým nálevem.

Necháme asi 1 týden odležet a můžeme podávat.

 

Nakládaný zázvor podáváme ideálně k domácímu sushi.

 

Jak připravit sushi?

1. díl – Pomůcky a příprava

2. díl – Jak připravit sushi rýži

3. díl – Jak naporcovat tuňáka na sushi

4. díl – Jak naporcovat mořského vlka na sushi

5. díl – Jak naporcovat lososa na sushi

6. díl – Maki sushi

7. díl – Jak nakrájet okurku do sushi

8. díl – Rainbow sushi rolka

9. díl – Sushi rolka s tuňákovým tatarákem

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.