Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Chtěli byste si připravit skutečnou orientální specialitu? Vyzkoušejte miso polévku podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Tato japonská polévka, která se obvykle podává k snídani, se připravuje z dashi vývaru, sojové miso pasty, wakame řasy a shi-take hub vařených v sójové omáčce. Když nakonec přidáte trochu lahůdkové cibulky, budete si za chvíli připadat jako na exotické dovolené.

Recept na miso polévku

Potřebujeme:  kovové sítko, metličku

Suroviny:

  • 1 l dashi vývaru
  • 4 namočené shi-take houby z přípravy dashi vývaru
  • 50 g sójové omáčky
  • 115 g miso sojové pasty Vitasia
  • 80 g jemného tofu
  • 25 g wakame řasy
  • 1 lahůdková cibulka

Postup:

Připravíme si dashi vývar podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Houby použité na jeho přípravu nevyhazujeme. Krátce je povaříme v sójové omáčce, nakrájíme na nudličky a později použijeme do polévky.

Vývar přivedeme k varu, vypneme plamen, dobře vmícháme miso pastu a větší kousky propasírujeme skrze jemný cedník.

Na dno polévkové misky dáme asi lžíci tofu nakrájeného na kostičky, lžíci namočené a změklé wakame řasy, kterou jsme nakrájeli na nudličky a připravené shi-take houby. Nakonec přidáme lahůdkovou cibulkou a zalijeme vroucím vývarem s miso pastou.

Polévka je vhodná zejména k snídani.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.