Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Myslivecké knoflíčky

Linecké těsto je základem mnoha dezertů. Jeho příprava není těžká, ale aby bylo křehké, ne příliš tuhé a zároveň kompaktní, musíte dodržet ten správný postup. Roman Paulus použije linecké těsto k přípravě mysliveckých knoflíčků – koleček s ořechovou náplní a mandlí. V tomto videu Kulinářské akademie se dozvíte, jak správně připravit linecké těsto, jaké suroviny použít na ořechovou náplň a jak správně cukroví upéct. Myslivecké knoflíčky upečte v předstihu, nejlépe už na začátku prosince, aby se stihly rozležet.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 210 g hladké mouky + na pomoučnění válu
  • 70 g moučkového cukru + na posypání
  • 140 g másla

Náplň

  • 80 g mletých ořechů
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 × bílek
  • půlky oloupaných mandlí na ozdobu

POSTUP

Těsto

Prosátou mouku, prosátý moučkový cukr, žloutek a změklé máslo zamícháme v robotu.

Tip: Na těsto potřebujete 1-2 žloutky, podle velikosti. Proto nejprve zamíchejte jeden a až když bude potřeba přidejte i druhý. A nebo taky ne.

Těsto přendáme na vál a zpracujeme rukama do hladka. Uděláme cihličku, zabalíme do fólie a necháme 2 – 3 hodiny odležet v lednici.

Z odleželého těsta vyválíme asi 3 mm silný plát a vykrájíme kolečka, která poklademe na plech vyložený pečicím papírem.

Náplň

Náplň připravíme smícháním moučkového cukru, bílku a mletých ořechů.

Myslivecké knoflíky

Na připravená kolečka dáme lžičku náplně a ozdobíme půlkou mandle zbavené slupky. Pečeme v  troubě předehřáté na 170 °C 10 – 12 minut dozlatova. Ještě teplé knoflíčky můžete posypat moučkovým cukrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU