
podívejte se na video
- Příprava jíšky
- Bešamel
- Omáčka aioli
- Koktejlová omáčka
- Krémová omáčka ze zeleného pepře
- Lanýžová majonéza
- Hořčicová majonéza
- Domácí majonéza
- Chilli majonéza
- Tomatová omáčka z čerstvých rajčat
- Sladkokyselá chilli omáčka
- Nuoc Cham - vietnamská omáčka k namáčení závitků a Bún Chá
- Rychlá rajčatová omáčka
- Zimní ovocná omáčka
Omáčka aioli není v podstatě nic jiného než majonéza ochucená velkým množstvím česneku. Velice populární a oblíbená je ve středomořské, zvláště pak ve francouzské kuchyni. Omáčka aioli se nejlépe hodí k mořským plodům smaženým v těstíčku, podávat ji však můžete také k masům a zelenině. Podívejte se na náš trik a připravte si tuto jednoduchou omáčku spolu s Romanem Paulusem.
Na přípravu omáčky aioli potřebujete: pasterizované žloutky, česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu a olivový olej.
Žloutky dejte do vysoké nádoby, přidejte nasekaný česnek, osolte, opepřete, přilijte trochu citronové šťávy a rozmixujte. Za stálého mixování postupně přilévejte olivový olej. Na konec ještě dochuťte.
Komentáře (0)
zobrazit vše