
- Bramborovo-mandlové krokety
- Rizoto
- Lilkový kaviár
- Kaše z kandovaného lilku
- Falafel
- Sýrové fondue
- Jarní závitky
- Letní závitky
- Salát z grilovaného lilku
- Malinová pyramida
- Tmavý piškot na dort
- Višňový džem s citronovým tymiánem
- Vlašský salát
- Rakytníkový džem se skořicí
- Rebarborový džem
- Quinoa salát
- Čočkový salát
- Omáčka z portského vína
- Karamelová omáčka
- Šunkové jednohubky a cuketové rolky
- Buřtguláš
- Vietnamské smažené závitky s mletým masem
- Vietnamský salát ze zelené papáji
- Pad thai nudle
Legendární omáčka z portského vína ke zvěřině je mnohem jednodušší, než se zdá. Stačí mít připravených pár základních ingrediencí - silný vývar, portské víno, cibuli, máslo, ty správné bylinky a je to. Jak portskou omáčku připravit vám prozradí Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jaké bylinky se do omáčky ke zvěřině hodí, jaký vývar je nejlepší a čím portskou omáčku zjemnit. Máte-li doma srnčí nebo divočáka, připravte si nezapomenutelnou omáčku, která chuť dokonale doplní.
Recept na omáčku z portského vína
Potřebujeme: kovové sítko
Suroviny:
- 3 lžíce másla
- 50 g červené šalotky
- větvička čerstvého rozmarýnu
- větvička čerstvého tymiánu
- 200 ml červeného portského vína Tawny Port Armilar
- 200 ml omáčky demi-glace
- sůl
Postup:
Na jedné lžíci másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku, přidáme portské víno a necháme zredukovat na sirup, přibližně na polovinu objemu.
Podlijeme omáčkou demi-glace, přidáme bylinky a svaříme na potřebnou konzistenci.
Tip: Jak připravit demi-glace se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Nakonec procedíme a zjemníme zbylými dvěma lžícemi studeného másla
Podáváme ke zvěřině nebo hovězímu masu.
Komentáře (0)
zobrazit vše