
podívejte se na video
- Ragú z lesního ovoce
- Palačinkové těsto
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Smažený bezový květ
- Bezová pěna
- Sladká pohanka
- Tvarohová pěna
- Koblihy s meruňkami na víně
- Čokoládové ozdoby
- Malinová pyramida
- Čokoládová poleva
- Medové perníčky
- Linecké cukroví
- Vosí hnízda
- Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem
- Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
- Poleva na věnečky a punčový řez
- Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
- Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
- Maková náplň a šneci z listového těsta
- Vanilková zmrzlina
- Zmrzlina ze slaného karamelu
- Podzimní dýňová zmrzlina
- Základní bílkovo-máslový krém
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
- Perníková zmrzlina
S čokoládou, džemem, tvarohem, šlehačkou nebo ovocem – způsobů na servírování palačinek je tolik, kolik je chutí a rodinných receptů. Základem je však těsto. Ve videu Vám Roman Paulus prozradí recept na palačinkové těsto a další fígle, jak jednoduše připravit dokonalé palačinky.
Recept na palačinkové těsto
Suroviny
- 150 g hladké mouky
- 2 vejce "M"
- sůl
- 300 ml čerstvého mléka (obsah tuku 3,5 %)
- přepuštěné máslo na smažení
Postup
V míse smíchejte mouku, špetku soli, vejce a trochu mléka. Zbytek mléka přilévejte postupně a vypracujte hladké těsto bez hrudek. Pokud bude příliš husté, nařeďte mlékem. Těsto nechte několik minut odpočívat. Palačinky usmažte v rozehřáté pánvi s přepuštěným máslem.
Komentáře (1)
Host
přidáno před 323 dny
Výborné těsto, krásně tenké palačinky!
odpověď
zobrazit vše