Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Ozdobte své zákusky jako profesionál! Pařížská šlehačka se snadno připraví a skvěle se hodí ke zdobení dortů. Můžete ji využít i do jiných cukrářských výrobků, nebo si ji dát jen tak s jahodami. A jak ji připravit? Je to velmi jednoduché! Stačí, že se podíváte na videorecept našeho kuchaře Romana Pauluse, který krok za krokem ukáže, jak pařížskou šlehačku, někdy nazývanou pařížským krémem, vyrobit. Navíc se dozvíte i pár rad a tipů, díky kterým se tato nestárnoucí kakaová pochoutka ze smetany a čokolády zaručeně povede. Podívejte se, jak je to snadné!

Pařížská šlehačka

Potřebujeme: 

  • cukrářský sáček
  • zdobicí špičku
  • šlehač

Suroviny:

  • 0,5 l smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 200 g hořké čokolády (52 % kakaa)

Postup:

Smetanu zahřejeme, přidáme čokoládu nakrájenou na malé kousky a vypneme plamen. Rozpustíme, necháme vychladnout a uložíme do lednice přes noc odpočinout.

Druhý den krém vyšleháme na nízké otáčky šlehačem, necháme ji relativně řídkou a dokončíme ručně metličkou, abychom ji nepřešlehali.

Používáme ji na dozdobení a plnění dortů, rolád nebo třeba na výrobu pařížských špiček.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.