
- Vánoční cukroví
- Išlské dortíčky
- Myslivecké knoflíčky
- Žabí hubičky
- Vanilkové rohlíčky
- Medvědí tlapky
- Mandlové sušenky
- Vánoční hvězdičky
- Citronové tyčinky
- Rumová tlačenka
- Nepečené kokosové kuličky
- Sněhové pusinky
- Vánočka
- Pistáciové košíčky
- Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou
- Ořechové košíčky s višněmi
- Bílková poleva na perníčky
- Sušenky ve sklenici
- Domácí Mozartovy koule
- Sádlové koláčky s povidly
- Skořicové cukroví slepované likérovým krémem
- Pařížské trubičky s krémem a pistáciemi
- Pistáciové bochánky se slaným karamelem
- Nepečená kakaovo-vanilková roláda
- Nepečené citronové kostičky
- Medovníkové koule
Pařížské trubičky možná nepatří mezi recepty pro naprosté začátečníky, ale jen s trochou cviku můžete vykouzlit opravdu efektní a hlavně výborné cukroví, které vám bude každý závidět. Pomůže vám k tomu jednoduchý video návod od Romana Pauluse. Naučíte se trubičky správně motat, slepovat, péct i plnit pařížským krémem (což je máslový krém s bílky ochucený kakaem). Nakonec je všechny můžete namočit z jedné strany v drcených pistáciích a z té druhé v čokoládové polevě. Anebo v čemkoliv chcete!
Recept na pařížské trubičky s krémem a pistáciemi
Potřebujeme: váleček, kovové trubičky, metlička, cukrářský sáček (s ozdobnou špičkou), kuchyňský robot, pečicí papír, potravinová fólie
Suroviny:
- 200 g hladké mouky + na pomoučnění
- 60 g moučkového cukru
- špetka soli
- 1 vejce „M“ + na potření
- 2 lžíce tuzemáku
- 2 lžíce plnotučného mléka
- 70 g vlašských ořechů
- 60 g másla
- kakaový bílkovo-máslový krém
- pistáciové ořechy na ozdobu
- čokoládová poleva
Postup:
Z mouky, cukru, soli, vejce, tuzemáku, mléka, mletých ořechů a změklého másla připravíme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici do druhého dne odpočinout.
Vyválíme na odhadem 4 mm silný plát a nakrájíme asi 5 cm pásy, které namotáváme na kovové trubičky lehce posypané moukou. Spoj přilepíme rozšlehaným vejcem. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C zhruba 15–20 minut.
Po vychladnutí plníme předpřipraveným pařížským krémem (bílkovo-máslovým krém + 2–3 lžíce kakaa) a jeden konec namáčíme do čokoládové polevy a druhý obalíme v posekaných pistáciových oříšcích.
Tip: Jak připravit pařížský bílkovo-máslový krém se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Komentáře (0)
zobrazit vše