Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pařížské trubičky možná nepatří mezi recepty pro naprosté začátečníky, ale jen s trochou cviku můžete vykouzlit opravdu efektní a hlavně výborné cukroví, které vám bude každý závidět. Pomůže vám k tomu jednoduchý video návod od Romana Pauluse. Naučíte se trubičky správně motat, slepovat, péct i plnit pařížským krémem (což je máslový krém s bílky ochucený kakaem). Nakonec je všechny můžete namočit z jedné strany v drcených pistáciích a z té druhé v čokoládové polevě. Anebo v čemkoliv chcete!

Recept na pařížské trubičky s krémem a pistáciemi

 

Potřebujeme:  váleček, kovové trubičky, metlička, cukrářský sáček (s ozdobnou špičkou), kuchyňský robot, pečicí papír, potravinová fólie

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 60 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce „M“ + na potření
  • 2 lžíce tuzemáku
  • 2 lžíce plnotučného mléka
  • 70 g vlašských ořechů        
  • 60 g másla
  • kakaový bílkovo-máslový krém
  • pistáciové ořechy na ozdobu  
  • čokoládová poleva

Postup:

Z mouky, cukru, soli, vejce, tuzemáku, mléka, mletých ořechů a změklého másla připravíme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici do druhého dne odpočinout.

Vyválíme na odhadem 4 mm silný plát a nakrájíme asi 5 cm pásy, které namotáváme na kovové trubičky lehce posypané moukou. Spoj přilepíme rozšlehaným vejcem. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C zhruba 15–20 minut.

Po vychladnutí plníme předpřipraveným pařížským krémem (bílkovo-máslovým krém + 2–3 lžíce kakaa) a jeden konec namáčíme do čokoládové polevy a druhý obalíme v posekaných pistáciových oříšcích.

Tip: Jak připravit pařížský bílkovo-máslový krém se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.