Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Pekanový ořechový koláč

Máte chuť na něco sladkého? Tímhle koláčem s pekanovými ořechy uděláte radost nejenom sobě, ale hlavně všem, co přijdou na návštěvu. Podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse ho navíc zvládnete naprosto hravě. Ve video návodu zjistíte, jak připravit náplň z ořechů (pokud je máte raději, můžete použít klidně vlašáky) a javorového sirupu i jak celý koláč na úplný závěr naglazovat propasírovanou směsí z meruňkového džemu a kapky tuzemáku.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na pekanový ořechový koláč

  • korpus na ovocný koláč (⌀ 25 cm)
  • 200 g nasekaných pekanových ořechů
  • 80 g krupicového cukru
  • 80 g másla
  • 100 g javorového sirupu
  • 40 g hladké mouky
  • 2 × vejce „M“
  • 250 g celých pekanových ořechů na ozdobu
  • 4 × lžíce meruňkového džemu
  • 2 × lžíce tuzemáku
  • sítko
  • mixér
  • mašlovačka

POSTUP

Připravíme korpus na ovocný koláč podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

200 g pekanových ořechů nasekáme, smícháme s cukrem, rozpuštěným máslem, sirupem, moukou a celými vejci. Metličkou dobře promícháme a nandáme do předpečeného korpusu.

Náplň rovnoměrně rozetřeme, ozdobíme půlkami pekanových ořechů a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.

Tip: Ořechy na ozdobu vybíráme předem – ty co jsou celé a krásné si necháme na zdobení, ty, co jsou polámané nebo naštípané, použijeme do náplně.

Když je koláč hotový, rozehřejeme v hrnci meruňkový džem spolu s tuzemákem, které následně propasírujeme skrze jemné sítko. Horkou meruňkovou směsí potřeme horký koláč, necháme vychladnout a podáváme.

Servírujeme vychladlý koláč nakrájený na trojúhelníky, ideálně s domácí perníkovou zmrzlinou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU