Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Co vám připomíná chuť rebarbory? Většina lidí má spojenou rebarboru (a rebarborový koláč) s létem, ale málokdo s ní umí pracovat. Je to přitom tak jednoduché. Šéfkuchař Roman Paulus připravil snadný přehled o tom, jak syrovou rebarboru zpracovat, proč si dát pozor na její listy, jak ji loupat a co se dá s rebarborovými slupkami udělat. Nakonec vám také ukáže snadný rebarborový kompot s jahodami. Ten chutná skvěle jako dezert (samostatně nebo s vanilkovou zmrzlinou) nebo jako netradiční příloha, třeba k pečenému kuřeti.

Recept na rychlý rebarborový kompot

 

Potřebujeme:  sítko

Suroviny:

  • 2 velké řapíky rebarbory
  • 0,5 l vody
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 2 sáčky ovocného čaje
  • špetka skořice
  • 12 jahod
  • čerstvá meduňka na ozdobu

Postup:

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Do vroucí vody dáme cukr, slupky rebarbory, sáčky čaje a 5–8 minut vaříme. Poté vývar scedíme a do horkého nálevu vložíme syrové kousky rebarbory. Pomalu vaříme 20–25 vteřin, pak vypneme plamen a pod pokličkou necháme 6–10 minut pomalu dojít do změknutí. Nakonec přidáme špetku skořice.

 

Teplý kompot servírujeme v misce s čerstvými nakrájenými jahodami a lístky meduňky na ozdobu. K podávání můžeme přidat i kopeček zmrzliny.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.