Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Bez cukroví a vánočky si Vánoce nedovedeme představit. Ale sváteční sladkosti nemusí být vždy jen výsledkem dlouhých hodin pečení a stání u trouby. Stačí mít ověřený recept na nepečené cukroví, jehož příprava vám zabere pouhou chvilku. Roman Paulus pro vás připravil rumovou tlačenku, která vás určitě nadchne rumovým aroma. Jak rumovou tlačenku připravit a jaké na ni potřebujete suroviny? Vše se dozvíte z dalšího dílu Kulinářské akademie Lidlu. Rozšiřte si svojí sbírku vánočních receptů o další ověřený recept z naší Kulinářské akademie.

Suroviny

  • 150 g piškotů
  • 3 lžíce tuzemáku
  • 125 g másla
  • 25 g moučkového cukru
  • 2 lžíce holandského kakaa na pečení
  • ¼ plechovky slazeného kondenzovaného mléka (cca 100 g)
  • 2 lžíce mletých ořechů
  • 100 g rozinek namočené v tuzemáku
  • strouhaný kokos na obalování

Postup

Piškoty nakrájíme na menší kousky a pokapeme tuzemákem.

Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, kakaem a kondenzovaným mlékem. Ručně vmícháme piškoty, mleté ořechy a rozinky namočené v rumu.

Na fólii nasypeme kokos, naneseme hmotu, opět posypeme kokosem a vytvarujeme váleček. Zabalíme do fólie, dobře utáhneme, ještě zabalíme do alobalu, vložíme do lednici a necháme ztuhnout. Těsně před servírováním nakrájíme na plátky a ukládáme do papírových košíčků.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.