Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Víte, co jsou to scones? Jedná se o původem anglickou sladkou specialitu, kterou si můžete dopřát jako svačinku nebo vydatnou snídani. Šéfkuchař Roman Paulus vás naučí, jak připravit těsto s vanilkovým cukrem a kypřicím práškem – jedná se tedy o jednoduché nekynuté těsto. Do scones můžete přimíchat vše, co máte rádi – rozinky, sušené ovoce, čokoládu, anebo je nechat jen tak! Scones se pečou jen 10 minut a nejlépe chutnají ještě teplé, tak honem na ně!

Recept na scones

Potřebujeme:  struhadlo, váleček, kulaté vykrajovátko, pečicí plech, pečicí papír

Suroviny na 6 ks:

  • 350 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 lžíce (80 g) moučkového cukru
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 85 g másla                                        
  • 175 ml plnotučného mléka
  • špetka soli
  • 1 vejce na potření
  • (rozinky)
  • máslo, džem a šlehačka k podávání

Postup:

Mouku smícháme se semínky z vanilkového lusku (nebo vanilkovým cukrem), moučkovým cukrem, kypřicím práškem, špetkou soli, citronovou šťávou a studeným nahrubo nastrouhaným máslem. Po promíchání přidáme mléko. Rukama vypracujeme drobivé těsto, se kterým rychle pracujeme.

Tip: Do těsta můžeme přidat i rozinky.

Vyválíme asi 2 cm vysoký plát, ze kterého vypichujeme asi 8 cm velká kolečka. Ta poté pokládáme na plech s pečicím papírem.

Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C asi 10 minut do růžova.

Podáváme ještě teplé namazané máslem a ochucené džemem a případně i šlehačkou.

Tip: Jak připravit domácí vanilkový cukr se dozvíte v triku Lidl Cukrárny zde

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.