Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Udělat dobrou škvarkovou pomazánku nemusí být jen tak. Díky receptu šéfkuchaře Romana Pauluse to ale hravě zvládnete. V jednoduchém video návodu se naučíte rovnou dvě různé pomazánky. První z nich obsahuje kromě škvarků vajíčka, hořčici a sádlo. Druhá, pikantnější, zase chilli pastu. Oboje doplňuje nakrájená lahůdková cibulka a obě skvěle chutnají jen tak namazané na suché topince, ideálně z domácího chleba. Dozdobit si je podle chuti můžete kozími rohy nebo nakládanými okurkami.

Recept na škvarkovou pomazánku

Potřebujeme:  mixér, stěrka

Suroviny:

Škvarková pomazánka s vejcem:

  • 150 g škvarků
  • 1 lžička plnotučné hořčice    
  • 2 vejce „M“     
  • 3 lžíce sádla
  • 3 lžíce sekané lahůdkové cibulky    
  • sůl
  • pepř
  • opečený chléb k podávání

Škvarková pomazánka s chilli:

  • 150 g škvarků
  • 1 lžíce chilli pasty
  • 3 lžíce sekané lahůdkové cibulky
  • 3 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • sekané chilli papričky na ozdobu
  • opečený chléb k podávání

Postup:

Škvarková pomazánka s vejcem:

Škvarky nasekáme najemno, smícháme s ostatními surovinami a okořeníme.

Podáváme na čerstvě opečeném chlebu posypané nakrájenou jarní cibulkou a sekaným vejcem.

Škvarková pomazánka s chilli:

Škvarky nasekáme najemno, smícháme s ostatními surovinami a okořeníme.
Podáváme na čerstvě opečeném chlebu posypané nakrájenou jarní cibulkou a nasekanými chilli papričkami.

Komentáře (2)

  • Host

    Host
    přidáno před 18 dny
    A to jako co ? To má být něco zvláštního ? Tu pomazánku tak dělá každý !!!

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 17 dny
    Dobrý den, každý dělá i palačinky nebo vaří vejce natvrdo/naměkko/... a přesto jsou jedny z našech nejoblíbenějších videí. Věříme, že se najde spousta lidí, kteří škvarkovou pomazánku neumí a chtěli by si zkusit vlastní vyrobit. Pomáháme jak zkušeným, tak začátečníkům ;-)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.