
- Univerzální těstíčko
- Jak uvařit rýži?
- Druhy rýže
- Gratinované brambory
- Domácí hranolky
- Bylinkové máslo
- Quinoa
- Pepř
- Polenta
- Smažená polenta
- Zapečená polenta s rajčaty
- Pikantní ořechy
- Pohanka
- Velikonoční nádivka
- Nádivka se sušeným ovocem
- Hráškový krém
- Domácí ochucené octy
- Sníh na zapékání dezertů
- Zdravá snídaně - celozrnný chléb s avokádem a vejcem
- Krémová mrkvová polévka
- Parmezánová miska a chipsy
- Škvarky
Škvarky jsou samy o sobě neobyčejná pochoutka, ale představte si, jak budou chutnat vaše vlastní domácí škvarky! Potřebujete k tomu prakticky jen sádlo, hodinu času a tento jednoduchý video recept od šéfkuchaře Romana Pauluse. Kromě samotného návodu na škvaření se dozvíte i to, proč je dobré před škvařením rozehřát v pánvi vodu, nebo jak zajistit, aby škvarky nenavlhly a neztratily svou křupavost. Rozpalte sporák a pusťte se do toho!
Recept na škvarky
Potřebujeme: sklenice, sítko, plátno
Suroviny:
- Syrové vepřové hřbetní sádlo
Postup:
Do hrnce nebo pánve dáme trochu vody, přivedeme ji do varu a poté přidáme nakrájené hřbetní sádlo na kostičky. Škvaříme při nízké teplotě minimálně hodinu, podle množství sádla.
Hotové škvarky scedíme přes plátno. Vyškvařené sádlo slijeme do čisté sklenice a uchováváme v lednici až několik týdnů. Hodí se na pomazánky, samotné na krajíc chleba nebo pro další vaření.
Škvarky samotné osolíme až před konzumací a ujídáme například k pivu.
Komentáře (5)
Host
přidáno před 123 dny
no a dejte trosku mleka a uvidite tu chut barvu a pusti vice sadla
odpověď
KuchniaLidla
přidáno před 123 dny
Dobrý den, děkujeme za zajímavý tip a přejeme hodně zdaru při škvaření :-)
Jari
přidáno před 122 dny
Ten má pravdu!!!
Tomáš Kraft
přidáno před 126 dny
Paráda a kde to mají ?
odpověď
KuchniaLidla
přidáno před 124 dny
Dobrý den, Tomáši. Syrové hřbetní sádlo můžete v určitých akcích koupit v Lidlu. Sledujte náš leták, ať Vám neunikne ;-)
zobrazit vše