Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Smažená polenta

Polenta je kukuřičná krupice rozšířená především v Itálii. Připravit z ní můžete spoustu pokrmů, nejčastěji se podává ve formě kaše, skvěle chutná i smažená polenta, jejíž přípravu najdete v následujícím videu s Romanem Paulusem. A s čím takto připravená polenta chutná nejlépe? Hlavně s ragú – jehněčím nebo také s hovězím na víně.
 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Smažená polenta

  • 750 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 120 g másla
  • 210 g polenty
  • 2 × žloutky
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • strouhaný parmezán
  • hladká mouka
  • rostlinný olej na smažení
  • hrnec
  • forma
  • potravinová fólie
  • pánev

POSTUP


Mléko pomalu ohříváme, přidáme máslo, osolíme, přidáme muškátový oříšek a opepříme. Jakmile se mléko začne vařit, postupně přisypáváme polentu a za stáleho míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Necháme lehce vychladnout (počkejte 3 – 4 minuty) a vmícháme žloutky a nastrouhaný sýr.

Takto připravenou hmotu naplníme do formy vyložené potravinovou fólií a necháme vychladnout v lednici, ideálně přes noc.

Ztuhlou polentu nakrájíme na plátky široké asi 1 cm, obalíme v mouce a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU