Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Smažené cuketové květy

Cuketa je v našich končinách jako doma, připravujeme z ní mnoho dobrot - krémové polévky, placičky, originální zeleninové špagety nebo i sladké recepty, můžeme ji plnit, smažit, grilovat, péct nebo dusit. Jak vidíte, je to poměrně univerzální zelenina, kterou najde využití ve slané i sladké kuchyni. Ale zkoušeli jste někdy připravit pokrm z cuketových květů? Buďte si jisti, že tímto exkluzivním pokrmem překvapíte všechny strávníky. Roman Paulus vám v Kulinářské akademii Lidlu ukáže, jak cuketové květy naplnit a usmažit a jakou přílohou doplnit jejich jemnou chuť. Určitě tento recept vyzkoušejte.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Smažené cuketové květy

  • 4 × květy cukety
  • 150 g ricotty
  • čerstvá bazalka
  • 1 × hrst sušených rajčat v oleji

Rajčatová salsa

  • 250 g rajčat
  • 4 × stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • extra panenský olivový olej

POSTUP


Ricottu smícháme s nakrájenou bazalkou, osolíme, opepříme a přidáme na kostky nakrájená sušená rajčata. Hotovou nádivku naplníme do cukrářského sáčku.

Ze stonků cuketových květů odřízneme tvrdé koncovky a stonky nařízneme. Květ otevřeme, odlomíme blizny a pomocí sáčku naplníme sýrovou nádivkou. Květ uzavřeme, obalíme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji dokřupava.

Po usmažení položíme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.

Rajčatová salsa

V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme nasekaný česnek. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a podusíme na mírném plameni. Před dokončením přidáme nakrájenou bazalku.

Servírování

Podáváme jako přílohu nebo teplý předkrm s omáčkou z čerstvých rajčat.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU