
Pokud nosíte z lesa košíky plné hub, určitě přemýšlíte, co s takovou úrodou uděláte. Asi nejčastějším houbovým jídlem, který se na českých stolech objevuje, je smaženice. Jak smaženici připravit a na co si dát při její přípravě pozor, Vám poradí Roman Paulus v následujícím videu. Kromě hub a vajec nezapomeňte přidat ani bylinky a koření. Houby si skvěle rozumí s kmínem, čerstvým tymiánem nebo listovou petrželí. Podávejte s opečeným krajícem chleba a přesvědčte se, jaký skvělý pokrm smaženice je.
Recept na přípravu smaženice
Suroviny na 4 porce:
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 400 g lesních hub
- mletý kmín
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
- 4 vejce
- pažitka
- listová petržel
- chléb na opečení
- extra panenský olivový olej
- čerstvé bylinky na podávání
Postup:
V pánvi rozehřejte máslo, na kterém orestujte cibuli a česnek nakrájené nadrobno. Přidejte očištěné a nakrájené houby, dochuťte mletým kmínem a nasekaným tymiánem, osolte a opepřete. Orestované houby podlijte trochou vody a duste pod pokličkou na mírném ohni 3 - 4 minuty. Přidejte rozšlehaná vejce, ale dávejte pozor, aby se vejce úplně nesrazila. Vypněte sporák a vmíchejte nasekanou pažitku a listovou petržel. Podávejte s chlebem opečeným na olivovém oleji a salátem z čerstvých bylinek.
Komentáře (0)
zobrazit vše