
- Jak připravit grilovaný steak
- Základní typy steaků na gril
- Konfitování masa
- Jak používat vpichový teploměr
- Šneci po burgundsku
- Žabí stehýnka
- Jak vykostit křepelku
- Plněná křepelka
- Jak naporcovat křepelku
- Trhané vepřové maso v burgerové housce
- Grilované baby kuře s citronem a tymiánem
- Steak Tomahawk
- Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem
- Jak vykostit srnčí hřbet
- Ragú z divočáka s liškami na česneku
- Pečený srnčí hřbet na přírodno
- Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu
- Kanec se šípkovou omáčkou
- Roast beef – pečený roštěnec
- Pečená jehněčí kýta
- Dušené jehněčí koleno
Šneci po burgundsku patří k exkluzivním pokrmům, které se servírují ke zvláštním příležitostem. Proto by se mohlo zdát, že je jejich příprava náročná. Roman Paulus Vám ovšem ukáže, že co se na první pohled zdá těžké, může být ve skutečnosti snadné. Šneky stačí jen zapéct s máslem ochuceným bylinkami, česnekem a šalotkou. Nejlépe chutnají ihned po vytažení z trouby, kdy jsou horké a voní máslem.
Recept na přípravu šneků po burgundsku
Suroviny
- 48 kusů vařených šneků a ulit
- 250 g másla
- 200 ml červeného vína
- 20 g česneku
- 50 g šalotky
- citronová šťáva
- listová petržel
- sůl
- pepř
- opečená bageta na servírování
Postup
Máslo pokojové teploty vyšlehejte do pěny, osolte, opepřete, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, nasekanou listovou petržel a přilijte citronovou šťávu a redukci z červeného vína (červené víno svařené na ⅓ celkového množství).
Připravené ochucené máslo naplňte do cukrářského sáčku. Do ulity dejte trochu másla, do něj zatlačte vařené šnečí maso a dejte opět trochu másla. Naplněné ulity umístěte do pánve s hrubou solí a vložte na 6 – 8 minut zapéct do trouby předehřáté na 180 °C (funkce horní gril). Podávejte s opečenou bagetou.
Komentáře (0)
zobrazit vše