Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Sypaný chlebíček

Jaká je nejlepší silvestrovská pochoutka? Jednoduchá, chutná a kterou lze slupnout mezi jednotlivými atrakcemi rozjetého večírku. Abyste v tomto roce své hosty překvapili znamenitým pohoštěním, vyzkoušejte ověřený recept Romana Pauluse na tradiční sypaný chlebíček. Na Silvestra nebudeme tedy počítat kalorie a soustředíme se na oblíbená chuťová spojení: křupavé pečivo, vlašský salát, okurky, vařené vejce, majonéza a šunka. Podívejte se na naše video a dozvíte se, jak připravit efektní chlebíček, který zmizí ze stolu dřív, než se nadějete.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vlašský salát

  • 300 g brambor
  • 120 g mrkve
  • 90 g celeru
  • 90 g petržele
  • 90 g sterilovaných okurek
  • 30 g cibule
  • 60 g salámu gothaj
  • 210 g majonézy
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • plnotučná hořčice dle chuti

Chlebíček

  • chlebíčková veka
  • hlávkový salát
  • pažitka
  • šunka
  • vařené vejce

Majonézový přeliv

  • majonéza
  • lák z okurek

POSTUP

Vlašský salát

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Smícháme s vařenou kořenovou zeleninou nakrájenou na nudličky, cibulí na menší kousky, salámem na nudličky, okurkami nastrouhanými nahrubo a majonézou. Ochutíme hořčicí, solí, pepřem a cukrem. Pokud je salát příliš hustý, rozředíme lákem z okurek. Salát necháme rozležet, nejlépe přes noc.

Chlebíček

Z majonézy a láku z okurek připravíme přeliv, nesmí být příliš řídký.

Veku nakrájíme šikmým řezem na plátky, naneseme vlašský salát, na něj položíme list hlávkového salátu, okurky nakrájené na plátky, půlku vařeného vejce, přelijeme majonézovým přelivem a posypeme šunkou nakrájenou na nudličky a nakrájenou pažitkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU