
podívejte se na video
- Filetování pstruha
- Jak filetovat grilovanou rybu?
- Několik slov o krevetách
- Jak připravit krevety
- Mušle slávky
- Sépiové kroužky
- Steak z tuňáka
- Tatarák z tuňáka
- Tataki z tuňáka
- Jak podávat čerstvé ústřice
- Zapečené ústřice s holandskou omáčkou
- Jak filetovat mořský jazyk
- Mořský jazyk po mlynářsku
- Grilovaná telecí játra
- Grilovaný mečoun se salátem z petržele a fazolí
- Grilovaný mořský vlk
- Norský losos uzený v teplém kouři
- Sushi – jak naporcovat tuňáka
- Sushi – jak naporcovat mořského vlka
- Sushi – jak naporcovat lososa
- Tuňákový tatarák
- Humří polévka
Baví Vás objevovat stále nové způsoby přípravy jídla? Vyzkoušejte tataki! Je to oblíbená japonská technika přípravy ryby nebo hovězího masa. Jak si tímto způsobem připravit tuňáka, Vás Roman Paulus naučí v dalším triku Kulinářské akademie Lidlu. Jako přílohu doporučuje náš šéfkuchař salát z hlívy ústřičné.
Recept na přípravu tataki z tuňáka:
Suroviny
- filet tuňáka
- sůl
- pepř
- sezam
- olej
- hlíva ústřičná
- sezamový olej
- mrkev
- česnek
- sójová omáčka
- lahůdková cibulka
- chilli
- výhonky řeřich
Postup
Tuňáka nakrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v sezamu. Zprudka opečeme v pánvi s rozehřátým olejem tak, aby ryba uvnitř zůstala syrová.
Podáváme nakrájené na plátky se salátem z hlívy ústřičné, který připravíme z hlívy orestované na sezamovém oleji s mrkví, česnekem, sójovou omáčkou, lahůdkovou cibulkou a chilli. Celý pokrm dozdobíme výhonky řeřich a zakápneme dresinkem ze salátu. K pokrmu servírujeme sójovou omáčku.
Komentáře (0)
zobrazit vše