Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Tmavý kakaový piškot na dort, který se vždy povede? Máme pro vás jednoduchý a zároveň ověřený recept našeho šéfkuchaře Romana Pauluse! Podívejte se, jak připravit nadýchané pevné těsto a nabídněte svým hostům třeba čokoládový nebo jahodový narozeninový dort. Zjistíte, že pečení dortů je opravdu snadné a že se klidně můžete cítit jako profesionální cukrář. Pojďte se s námi naučit, jak připravit korpus jako základ malého uměleckého díla hodného každé oslavy.

Tmavý piškot na dort

Potřebujeme

  • forma na dort o průměru 22 cm
  • pečicí papír
  • dřevěné špejle
  • kuchyňský robot
  • tyčový mixér

Suroviny

  • 5 vajec „M“
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 30 g kakaa

Postup

Žloutky vyšleháme v kuchyňském robotu s půlkou cukru. Souběžně si v jiné míse vyšleháme i bílky s druhou půlkou cukru. Žloutky smícháme s moukou, kakaem a postupně i s vyšlehanými bílky. Plníme do připravené formy, kterou vyložíme pečicím papírem.

Pečeme při 170 °C asi 30 minut, dle trouby a kontrolujeme špejlí.

Hotový korpus necháme vychladnout a teprve poté vyndáme z formy.

Tento piškot používáme jako základ na dorty a jiné zákusky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.