Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Každý má svůj vlastní a ověřený recept na přípravu rajčatové omáčky a také pokrmy, ke kterým ji nejraději podává. Není se čemu divit, tato populární a všemi oblíbená omáčka je velmi univerzální a hodí se téměř ke všemu – od těstovin přes ryby až po různé druhy masa. Receptů na rajčatovou omáčku je celá řada, nejlíp chutnají ty, které nejsou příliš složité a jejich základ tvoří tradiční suroviny – čerstvá rajčata, kvalitní olivový olej, česnek a voňavá bazalka. Když do omáčky přidáte nasekanou chilli papričku a bílé víno, chuť bude výraznější a získá neopakovatelnou chuť. A právě takový recept na vás nyní čeká v Kulinářské akademii Lidlu. Roman Paulus vám ukáže, co udělat, aby omáčka získala maximální chuť slunné Itálie, jak dlouho ji vařit, aby měla tu správnou konzistenci a ke kterým pokrmům se nejlépe hodí. Připravte si spolu s námi klasickou rajčatovou omáčku.

Recept na omáčku z čerstvých rajčat

Suroviny

  • extra panenský olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 250 g oloupaných rajčat
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá bazalka
  • 20 g másla

Postup

V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje orestujeme česnek nasekaný nadrobno. Jakmile lehce zezlátne, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku, promícháme a podlijeme bílým vínem. Přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata (i s jadřinci), osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni 5 - 10 minut, až omáčka zhoustne. Přidáme nakrájenou čerstvou bazalku a vmícháme kousek studeného másla, které omáčku zjemní.

Omáčka se hodí k těstovinám nebo rybám.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.