
- Příprava jíšky
- Bešamel
- Omáčka aioli
- Koktejlová omáčka
- Krémová omáčka ze zeleného pepře
- Lanýžová majonéza
- Hořčicová majonéza
- Domácí majonéza
- Chilli majonéza
- Tomatová omáčka z čerstvých rajčat
- Sladkokyselá chilli omáčka
- Nuoc Cham - vietnamská omáčka k namáčení závitků a Bún Chá
- Rychlá rajčatová omáčka
- Zimní ovocná omáčka
Každý má svůj vlastní a ověřený recept na přípravu rajčatové omáčky a také pokrmy, ke kterým ji nejraději podává. Není se čemu divit, tato populární a všemi oblíbená omáčka je velmi univerzální a hodí se téměř ke všemu – od těstovin přes ryby až po různé druhy masa. Receptů na rajčatovou omáčku je celá řada, nejlíp chutnají ty, které nejsou příliš složité a jejich základ tvoří tradiční suroviny – čerstvá rajčata, kvalitní olivový olej, česnek a voňavá bazalka. Když do omáčky přidáte nasekanou chilli papričku a bílé víno, chuť bude výraznější a získá neopakovatelnou chuť. A právě takový recept na vás nyní čeká v Kulinářské akademii Lidlu. Roman Paulus vám ukáže, co udělat, aby omáčka získala maximální chuť slunné Itálie, jak dlouho ji vařit, aby měla tu správnou konzistenci a ke kterým pokrmům se nejlépe hodí. Připravte si spolu s námi klasickou rajčatovou omáčku.
Recept na omáčku z čerstvých rajčat
Suroviny
- extra panenský olivový olej
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 50 ml suchého bílého vína
- 250 g oloupaných rajčat
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
- 20 g másla
Postup
V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje orestujeme česnek nasekaný nadrobno. Jakmile lehce zezlátne, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku, promícháme a podlijeme bílým vínem. Přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata (i s jadřinci), osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni 5 - 10 minut, až omáčka zhoustne. Přidáme nakrájenou čerstvou bazalku a vmícháme kousek studeného másla, které omáčku zjemní.
Omáčka se hodí k těstovinám nebo rybám.
Komentáře (0)
zobrazit vše