Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Tomatová omáčka z čerstvých rajčat

Každý má svůj vlastní a ověřený recept na přípravu rajčatové omáčky a také pokrmy, ke kterým ji nejraději podává. Není se čemu divit, tato populární a všemi oblíbená omáčka je velmi univerzální a hodí se téměř ke všemu – od těstovin přes ryby až po různé druhy masa. Receptů na rajčatovou omáčku je celá řada, nejlíp chutnají ty, které nejsou příliš složité a jejich základ tvoří tradiční suroviny – čerstvá rajčata, kvalitní olivový olej, česnek a voňavá bazalka. Když do omáčky přidáte nasekanou chilli papričku a bílé víno, chuť bude výraznější a získá neopakovatelnou chuť. A právě takový recept na vás nyní čeká v Kulinářské akademii Lidlu. Roman Paulus vám ukáže, co udělat, aby omáčka získala maximální chuť slunné Itálie, jak dlouho ji vařit, aby měla tu správnou konzistenci a ke kterým pokrmům se nejlépe hodí. Připravte si spolu s námi klasickou rajčatovou omáčku.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tomatová omáčka z čerstvých rajčat

  • extra panenský olivový olej
  • 4 × česneku
  • 1 × paprička
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 250 g oloupaných rajčat
  • sůl
  • 20 g másla
  • čerstvá bazalka
  • pepř

POSTUP

V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje orestujeme česnek nasekaný nadrobno. Jakmile lehce zezlátne, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku, promícháme a podlijeme bílým vínem. Přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata (i s jadřinci), osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni 5 - 10 minut, až omáčka zhoustne. Přidáme nakrájenou čerstvou bazalku a vmícháme kousek studeného másla, které omáčku zjemní.

Omáčka se hodí k těstovinám nebo rybám.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU