
- Krémové polévky
- Druhy polévek
- Štědrovečerní rybí polévka
- Játrové knedlíčky
- Krupicové noky
- Minestrone
- Ledová okurková polévka
- Celerový krém
- Bramboračka
- Houbový krém
- Gazpacho
- Polévka s rybami a mořskými plody
- Bramborovo-pórkový krém
- Topinamburový krém
- Kaštanový krém
- Tomatová polévka
- Tomatová polévka s chlebem
- Polévka ze sladkých brambor a zázvoru
- Kulajda
- Dýňová polévka s kokosovým mlékem
- Pho Bo - vietnamská hovězí polévka s nudlemi
- Polévka z medvědího česneku
- Kopřivová polévka s bylinkovými krutonky
- Chřestová polévka
- Studená ředkvičková polévka
- Brokolicová polévka s kešu pastou
- Tradiční játrové knedlíčky
- Kyselo
- Česnečka
Rajčatová polévka není jen chutnou vzpomínkou na letní dny plné slunce, ale rovněž dobrý zdroj výživných látek – hlavně v zimě. Navíc během chladných dnů skvěle zahřeje. V tomto díle Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus ukáže, jak připravit výtečnou krémovou rajčatovou polévku s kořenovou zeleninou, olivovým olejem a máslem. Dozvíte se, jak udělat správnou konzistenci, proč je vhodné přidávat do polévek a omáček řapíkatý celer, jaký vývar je do polévek nejlepší a s čím krémovou polévku podávat, aby její chuť byla ještě výraznější. Začněte vařit s naším videem.
Recept na tomatovou polévku
Suroviny
- extra panenský olivový olej
- 50 g kořenové zeleniny (řapíkatý celer, celer, mrkev, petržel)
- 3 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 2 bobkové listy
- 250 g loupaných rajčat (konzerva)
- 250 ml zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- cukr
- bazalka
- 20 g másla na zjemnění
- ricotta a čerstvá bazalka na servírování
Postup
V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nakrájenou na kostičky, přidáme řapíkatý celer nakrájený na kostičky, po chvíli i česnek a cibuli nakrájené najemno, bobkový list a rajčata z plechovky, přilijeme zeleninový vývar, dochutíme solí, pepřem a trochou cukru a za občasného míchání vaříme asi půl hodiny.
Vyjmeme bobkový list , přilijeme trochu olivového oleje, přidáme natrhané lístky bazalky, stáhneme plamen, přidáme kousek studeného másla a polévku rozmixujeme v hladký krém.
Polévku ještě ohřejeme, dochutíme, pokud je to nutné. V případě, že polévka bude příliš hustá, naředíme trochou vývaru.
Polévku podáváme s trochou sýrem ricotta, krutony z bílého chleba a lístky bazalky.
Komentáře (0)
zobrazit vše