
- Krémové polévky
- Druhy polévek
- Štědrovečerní rybí polévka
- Játrové knedlíčky
- Krupicové noky
- Minestrone
- Ledová okurková polévka
- Celerový krém
- Bramboračka
- Houbový krém
- Gazpacho
- Polévka s rybami a mořskými plody
- Bramborovo-pórkový krém
- Topinamburový krém
- Kaštanový krém
- Tomatová polévka
- Tomatová polévka s chlebem
- Polévka ze sladkých brambor a zázvoru
- Kulajda
- Dýňová polévka s kokosovým mlékem
- Pho Bo - vietnamská hovězí polévka s nudlemi
- Polévka z medvědího česneku
- Kopřivová polévka s bylinkovými krutonky
- Chřestová polévka
- Studená ředkvičková polévka
- Brokolicová polévka s kešu pastou
- Tradiční játrové knedlíčky
- Kyselo
Játrové knedlíčky v silném hovězím vývaru už kdekdo ochutnal, ale málokdo je umí uvařit. Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil recept na výtečné domácí játrové knedlíčky podle tradičního českého postupu. Naučíte se, jak připravit hmotu na knedlíčky z jater (Roman Paulus použit drůbeží, ale můžete zkusit i telecí) i jak poté samotné knedlíčky tvarovat a vařit tak, aby se vám nepřilepovaly k rukám. Když jich navíc uděláte víc, než budete potřebovat, není nic snazšího než je zamrazit a pak vyndat, až na ně přijde zase správný čas.
Recept na tradiční játrové knedlíčky
Potřebujeme: mixér, stěrka
Suroviny:
- 150 g drůbežích jater
- 40 g másla
- 30 g cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce „M“
- špetka sušené majoránky
- sůl
- pepř
- 70–80 g strouhanky
- hladká mouka na zaprášení rukou
- vývar na uvaření knedlíčků
Postup:
Očištěná játra rozmixujeme najemno. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na másle. Rozmixovaná játra smícháme s vejcem, majoránkou, solí, pepřem a máslem s orestovanou cibulí a česnekem. Hmotu zahustíme strouhankou a necháme v lednici 20–30 minut odpočinout.
Následně tvarujeme mokrýma nebo pomoučněnýma rukama malé knedlíčky, které vaříme 5–8 minut ve vroucím vývaru, ve kterém budeme knedlíčky servírovat.
Podáváme ideálně se silným vývarem a zeleninou, posypané nasekanou čerstvou listovou petrželí.
Tip: Knedlíčky se výborně hodí do hovězího vývaru. Jak na něj se dozvíte v Kuchyni Lidlu zde.
Komentáře (0)
zobrazit vše