Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Už jste někdy měli trhané vepřové? Je to pochoutka, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak připravit suchou marinádu z koření, ve které můžete maso nechat odpočívat klidně několik hodin. Samotné grilování je pak program na celý den – trvá celkem osm hodin – ale můžete si být jisti, že výsledek bude stát za to. Nakonec už stačí jen maso pomocí dvou vidliček natrhat a dopřát si ho třeba na chlebové topince.

Recept na trhanou vepřovou krkovici na grilu

 

Potřebujeme:  grill, uhlí, pečicí papír, alobal

Suroviny:

  • 1 kg vepřové krkovice
  • chléb
  • barbecue omáčka Grill&Fun
  • smažená šalotka
  • lahůdková cibulka

 

Kořenicí směs (RUB):

  • 320 g mletého římského kmínu
  • 300 g sušeného česneku
  • 100 g sušených chilli vloček
  • 170 g černého mletého pepře
  • 100 g sušeného oregana
  • 750 g soli

 

Postup:

Koření (římský kmín, granulovaný česnek, sušené chilli, mletý pepř, sušené oregano a sůl) důkladně promícháme a ve směsi obalíme celý kus masa. Necháme marinovat v lednici ideálně 1 týden.

 

Tip: Pokud maso připravujeme na poslední chvíli, můžete ho grilovat ihned. Připravíte se ale o chuť koření, které se během týdne v mase krásně vpije.

 

Ochucenou krkovici vložíme do chladnější části grilu, zavřeme poklop a necháme udit při 180 °C asi 4 hodiny.

 

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

 

Poté maso vyndáme, zabalíme do pečicího papíru, následně do alobalu, vrátíme do grilu a pečeme asi při 130 °C další 4–4,5 hodiny.

 

Měkké maso vybalíme, spolu se šťávou přendáme do pekáče a pomocí dvou vidliček natrháme na kousky. Díky tomu se šťáva vsákne zpět do masa.

 

Servírujeme na opečené topince, přelité barbecue omáčkou, posypané smaženou šalotkou a nasekanou lahůdkovou cibulkou.

 

Tip: Jak si připravit domácí barbecue omáčku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

Jak připravit smaženou šalotku?

Je to jednoduché. Šalotku oloupeme a nakrájíme na proužky, které smažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat na papírovém ubrousku a vychladnout. Cibulka se k trhanému masu náramně hodí a můžete si ji připravit ještě před grilováním.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.