Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Už jste někdy měli tatarák z tuňáka? Je to výjimečná specialita a šéfkuchař Roman Paulus připravil video recept, abyste si mohli udělat její netradiční verzi. Asijský tuňákový tatarák není vůbec složité připravit. Dozvíte se, jakou část filetu z ryby použít i jak tatarský biftek správně naškrábat. Až ho budete mít hotový, můžete ho nechat jen tak a dochutit jenom pepřem a solí, nebo ho smíchat s japonskou majonézou a korejskou miso pastou. Skvěle bude chutnat v sushi rolce nebo na krevetovém lupínku, ale neuděláte chybu ani když si ho dáte s kouskem topinky nebo jiného opečeného pečiva.

Recept na tuňákový tatarák

Suroviny:

  • 15 lžic (asi 200 g) naškrábaného pupku z čerstvého tuňáka
  • 3 lžíce japonské majonézy
  • 1 lžíce Kočchudžang (Gochujang) pasty
  • 1 lžíce sekané čerstvé pažitky
  • smažené krevetové lupínky k podávání
  • hráškové výhonky na ozdobu

Postup:

Z čerstvého filetu tuňáka seřízneme pupek, který lžící naškrábeme (oddělíme od šlach).

Majonézu, pastu a pažitku promícháme a poté důkladně smícháme s masem.

Servírujeme lžíci tataráku na krevetovém lupínku a ozdobíme mladým výhonkem hrášku.

Na party se bude zvláště vyjímat, pokud bude krevetový lupínek položený na neuvařených luštěninách, jako je čočka nebo cizrna.

Komentáře (2)

  • Host

    Host
    přidáno před 38 dny
    Tohle všechno koupim v Lidl ?

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 38 dny
    A kdepak asi v ČR seženu pupek z čerstvého tuňák? Nejsme na kjótském rybím trhu.

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.