
- Filetování pstruha
- Jak filetovat grilovanou rybu?
- Několik slov o krevetách
- Jak připravit krevety
- Mušle slávky
- Sépiové kroužky
- Steak z tuňáka
- Tatarák z tuňáka
- Tataki z tuňáka
- Jak podávat čerstvé ústřice
- Zapečené ústřice s holandskou omáčkou
- Jak filetovat mořský jazyk
- Mořský jazyk po mlynářsku
- Grilovaná telecí játra
- Grilovaný mečoun se salátem z petržele a fazolí
- Grilovaný mořský vlk
- Norský losos uzený v teplém kouři
- Sushi – jak naporcovat tuňáka
- Sushi – jak naporcovat mořského vlka
- Sushi – jak naporcovat lososa
- Tuňákový tatarák
- Humří polévka
Už jste někdy měli tatarák z tuňáka? Je to výjimečná specialita a šéfkuchař Roman Paulus připravil video recept, abyste si mohli udělat její netradiční verzi. Asijský tuňákový tatarák není vůbec složité připravit. Dozvíte se, jakou část filetu z ryby použít i jak tatarský biftek správně naškrábat. Až ho budete mít hotový, můžete ho nechat jen tak a dochutit jenom pepřem a solí, nebo ho smíchat s japonskou majonézou a korejskou miso pastou. Skvěle bude chutnat v sushi rolce nebo na krevetovém lupínku, ale neuděláte chybu ani když si ho dáte s kouskem topinky nebo jiného opečeného pečiva.
Recept na tuňákový tatarák
Suroviny:
- 15 lžic (asi 200 g) naškrábaného pupku z čerstvého tuňáka
- 3 lžíce japonské majonézy
- 1 lžíce Kočchudžang (Gochujang) pasty
- 1 lžíce sekané čerstvé pažitky
- smažené krevetové lupínky k podávání
- hráškové výhonky na ozdobu
Postup:
Z čerstvého filetu tuňáka seřízneme pupek, který lžící naškrábeme (oddělíme od šlach).
Majonézu, pastu a pažitku promícháme a poté důkladně smícháme s masem.
Servírujeme lžíci tataráku na krevetovém lupínku a ozdobíme mladým výhonkem hrášku.
Na party se bude zvláště vyjímat, pokud bude krevetový lupínek položený na neuvařených luštěninách, jako je čočka nebo cizrna.
Komentáře (2)
Host
přidáno před 38 dny
Tohle všechno koupim v Lidl ?
odpověď
Host
přidáno před 38 dny
A kdepak asi v ČR seženu pupek z čerstvého tuňák? Nejsme na kjótském rybím trhu.
odpověď
zobrazit vše