
- Ragú z lesního ovoce
- Palačinkové těsto
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Smažený bezový květ
- Bezová pěna
- Sladká pohanka
- Tvarohová pěna
- Koblihy s meruňkami na víně
- Čokoládové ozdoby
- Malinová pyramida
- Čokoládová poleva
- Medové perníčky
- Linecké cukroví
- Vosí hnízda
- Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem
- Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
- Poleva na věnečky a punčový řez
- Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
- Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
- Maková náplň a šneci z listového těsta
- Vanilková zmrzlina
- Zmrzlina ze slaného karamelu
- Podzimní dýňová zmrzlina
- Základní bílkovo-máslový krém
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
- Perníková zmrzlina
Vyzkoušejte si doma udělat vlastní cukrárnu. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže přípravu vanilkového krému na domácí žloutkové věnečky. Tento recept sice vyžaduje trochu šikovnosti, ale výsledek stojí za to. Z krému na věnečky navíc můžete pouhým přidáním karamelu připravit krém na větrníky, nebo můžete vanilkový pudink vyměnit za čokoládový a vyrobit méně tradiční (ale pro milovníky čokolády naprosto dokonalou) variantu věnečků. Po tomto skvělém domácím dezertu se sice rychle slehne zem, ale dlouho se na něj bude vzpomínat.
Recept na vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
Potřebujeme: cukrářský sáček, ozdobná špička, pečicí papír, metlička, potravinová fólie, šlehač
Suroviny:
Vanilkovo-pudinkový krém:
- 1 l plnotučného mléka
- 150 g vanilkového pudinkového prášku
- 150 g krupicového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
Žloutkové věnečky:
- odpalované těsto
- cukrová poleva
Postup:
Vanilkovo-pudinkový krém:
Malou část mléka odlijeme do misky a rozmícháme v ní pudinkový prášek. Zbylé mléko dáme do kastrůlku, přidáme cukr a přivedeme k varu. K vařicímu mléku přilijeme za stálého míchání rozmíchaný pudinkový prášek a mícháme do ztuhnutí. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme úplně vychladnout.
Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou postupně ručně smícháme s vychladlým pudinkem v hladký krém.
Žloutkové věnečky:
Připravíme odpalované těsto podle videa Kulinářské akademie Lidlu zde.
Z odpalovaného těsta vytvoříme pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou kroužky na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 20 minut. V průběhu pečení troubu neotvíráme.
Vychladlé věnečky rozřízneme napůl, naplníme hotovým krémem, vrchní půlkou namočíme do polevy a přiklopíme. Necháme zaschnout a podáváme.
Komentáře (1)
Josef
přidáno před 295 dny
No, my jsme do krému šlehačku nedávali, ale místo mléka používali SUNAR a přidali trošku rumu. Hotové nemáčeli, ale polévali citronovo- cukernou polevou. Takto již po několi generací naší rodiny dělaných věnečků z kuchařky Retigové nemá chybu. Jen ten SUNAR je nový z let 1960 výše!
odpověď
zobrazit vše