
- Cibule na několik způsobů
- Jak oloupat chřest?
- Jak oloupat grilovanou papriku?
- Jak snadno oloupat rajče?
- Jak dobře ugrilovat papriku?
- Pečený česnek
- Jak uvařit zelený chřest
- Řapíkatý celer
- Dýně
- Květák
- Petrželové chipsy
- Fenykl
- Olivová tapenáda
- Celer
- Dip z pečených paprik
- Domácí sušená rajčata
- Krémový špenát
- Restovaný lilek
- Mrkev
- Topinambury
- Baba ganoush
- Zelenina ve sladkokyselém nálevu
- Ratatouille
- Zapečené ratatouille
- Zkaramelizovaná cibule se zeleným pepřem
- Vídeňská cibulka
- Česnekové chipsy
- Blanšírování
- Dýňová pomazánka
- Pomazánka z černého kořene a uzeného lososa
- Grilovaná zelenina
- Kaše ze sladkých brambor
- Nakládaná dýně
- Jak zpracovat růžičkovou kapustu
- Rebarbora a rychlý rebarborový kompot
- Grilovaný chřest se sezamovým dresinkem
- Drobenka a rebarborový crumble
- Marinovaný zázvor
I když v průběhu jejího krájení všichni pláčeme, neumíme si vaření bez cibule představit. Má dezinfekční účinky, proto se používá například k výrobě domácího sirupu proti kašli. Cibule pochází ze střední Asie, ale v současnosti se pěstuje ve všech koutech světa. Není divu, protože má všestranné využití – můžete ji péct, smažit, dusit nebo marinovat a někteří ji jedí i zasyrova. Smažená cibule se hodí do fastfoodových jídel, např. hot dogů, marinovaná do salátů nebo sendvičů a smažená do pokrmů z masa. V následujícím díle Kulinářské akademie vám náš šéfkuchař ukáže, jak připravit vídeňskou cibulku. Jedná se o smažené cibulové kroužky obalené ve směsi mouky a sladké mleté papriky. A k čemu se hodí? To už vám prozradí Roman Paulus ve videu.
Recept na vídeňskou cibulku
Na přípravu vídeňské cibulky potřebujete: cibuli, hladkou mouku, sladkou mletou papriku, olej, sůl.
Postup
Cibuli nakrájíme na kroužky, které obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a usmažíme v rozehřátém hrnci s olejem. Smažíme pozvolna, na mírném plameni. Během smažení kroužky lehce promícháme, aby se neslepily. Dozlatova usmažené kroužky vyndáváme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.
Komentáře (0)
zobrazit vše