Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Vídeňská pažitková omáčka

Vařené hovězí maso je vídeňská specialita, která se tradičně podává s pažitkovou omáčkou. Roman Paulus přichystal jednoduchý návod, díky kterému si ji budete moct připravit i doma. Budete potřebovat mixér a několik základních surovin. Nejdůležitější jsou bílé pečivo, vejce a vývar. Dál už je postup snadný, jako kdybyste si chtěli připravit domácí majonézu. Pažitková omáčka chutná skvěle s Tafelspitz, tedy vařenou květovou špičkou, ale výborně se hodí k libovolnému vařenému masu anebo třeba jako originální náhrada majonézy či tatarské omáčky.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na vídeňskou pažitkovou omáčku

  • 150 g toustového chleba
  • 0,5 l plnotučného mléka
  • 6 × vajec „M“
  • 120 ml hovězího vývaru
  • 1 × lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 300 ml slunečnicového oleje
  • 8 × lžíce nasekané čerstvé pažitky

POSTUP

3 vejce uvaříme natvrdo (10 minut ve vroucí vodě) a 3 syrová vejce rozdělíme bílky a žloutky.

Chléb namočíme v mléce a vyždímáme. Přidáme natvrdo vařená vejce, vývar, hořčici, 3 žloutky, sůl, pepř a rozmixujeme. Do vzniklé hmoty pomalu zamixujeme i olej. Podle potřeby dochutíme a nakonec posypeme nasekanou pažitkou.

 

Podáváme s vařeným masem, jako například Tafelspitz.

 

Tip: Jak připravit domácí hovězí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU