Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Vlašský salát

Vlašák s rohlíkem - svačina našich tatínků. Ale jak si čerstvý vlašský salát připravit doma a vyhnout se těm okoralým z obchodu? Je to jednoduché! Připravte si vařené brambory, (domácí) majonézu, gothaj, cibuli, nakládané okurky a kořenovou zeleninu a pochoutkový salát stačí už jen umíchat. V následujícím receptu Kulinářské akademie Lidlu vám šéfkuchař Roman Paulus ukáže osvědčený a vyzkoušený recept, jak na snadný a rychlý vlašský salát. Záleží už jenom na vás, jestli si připravíte šunkové chlebíčky s vejcem na Silvestra nebo si dáte raději pravou retro svačinu. Přejeme vám dobrou chuť!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vlašský salát

  • 300 g brambor
  • 120 g mrkve
  • 90 g celeru
  • 90 g petržele
  • 90 g sterilovaných okurek + na ozdobu
  • 60 g gothajského salámu
  • 30 g cibule
  • 1 × lžíce plnotučné hořčice
  • 210 g majonézy
  • sůl
  • krupicový cukr
  • 50 ml láku z okurek
  • pepř

POSTUP

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Smícháme s vařenou kořenovou zeleninou nakrájenou na nudličky, okurkami nastrouhanými nahrubo, salámem na nudličky, cibulí na menší kousky, hořčicí a majonézou. Ochutíme solí, cukrem a lákem z okurek a necháme rozležet minimálně 15 minut, nejlépe přes noc. Před servírováním dochutíme podle potřeby.

Podáváme s bílým pečivem ke svačině nebo na chlebíčku ozdobený sterilovanou okurkou a listovou petrželí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU