Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Žabí hubičky

Ořechové mušličky, škebličky nebo žabí hubičky – nezáleží na tom, jak je nazvete, vždy to bude vynikající druh cukroví. Navíc se připravuje velice snadno. Základ tvoří nesladké těsto, které se plní sladkou ořechovou náplní a po upečení se obaluje v moučkovém cukru. Jsou velmi křehké a jen se rozplývají na jazyku. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu se s vámi Roman Paulus podělí o svůj ověřený recept a ukáže pár triků, jak cukroví nejlépe tvarovat, aby si během pečení udrželo svůj tvar.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 250 g másla
  • 250 g hladké mouky
  • 1 × vejce „M”
  • 1 × lžíce vody
  • mouka na pomoučnění válu

Náplň

  • 2 × bílky
  • 150 g mletých ořechů
  • 150 g moučkového cukru

POSTUP

Těsto

Z másla, mouky, vejce a vody vypracujeme těsto, které důkladně propracujeme robotem a poté rukama na vále. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 3 hodiny odležet v lednici.

Náplň

Bílky smícháme s mletými ořechy a cukrem v kompaktní hmotu.

Žabí hubičky

Na pomoučněném vále vyválíme asi 3 mm silný plát, vykrájíme kolečka, doprostřed dáme lžičku ořechové náplně, kolečko přeložíme na půl a stiskneme po stranách, aby vznikla žabí hubička. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 10 – 12 minut. Ještě teplé hubičky posypeme moučkovým cukrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU