
podívejte se na video
- Jak připravit grilovaný steak
- Základní typy steaků na gril
- Konfitování masa
- Jak používat vpichový teploměr
- Šneci po burgundsku
- Žabí stehýnka
- Jak vykostit křepelku
- Plněná křepelka
- Jak naporcovat křepelku
- Trhané vepřové maso v burgerové housce
- Grilované baby kuře s citronem a tymiánem
- Steak Tomahawk
- Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem
- Jak vykostit srnčí hřbet
- Ragú z divočáka s liškami na česneku
- Pečený srnčí hřbet na přírodno
- Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu
- Kanec se šípkovou omáčkou
- Roast beef – pečený roštěnec
- Pečená jehněčí kýta
- Dušené jehněčí koleno
Francouzská kuchyně se může pyšnit řadou delikates, jednou z nich jsou bezesporu žabí stehýnka. Jejich chutě se většina lidí obává, žabí stehýnka mají ovšem velice jemné maso, které svou chutí připomíná trochu drůbež a trochu rybu. Zbavte se předsudků a připravte si klasiku francouzské kuchyně podle Romana Pauluse.
Recept na žabí stehýnka po provensálsku
Suroviny
- 20 ks žabích stehýnek
- sůl
- pepř z mlýnku
- hladká mouka
- olivový olej
- 3 stroužky česneku
- tymián
- 200 ml bílého vína
- 10 ks cherry rajčat
- 12 ks černých oliv
- 50 g listové petržele
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce másla
- bagetka na servírování
Postup
Žabí stehýnka odřízneme od páteře, osolíme, opepříme a lehce pomoučíme. V rozpálené pánvi s olivovým olejem stehýnka opečeme, přidáme česnek nakrájený na plátky, lístky tymiánu a podlijeme bílým vínem. Přidáme olivy nakrájené na plátky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny a nasekanou petržel a zjemníme kouskem másla. Podáváme v hlubším talíři s opečenou bagetou.
Komentáře (0)
zobrazit vše