
- Ragú z lesního ovoce
- Palačinkové těsto
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Smažený bezový květ
- Bezová pěna
- Sladká pohanka
- Tvarohová pěna
- Koblihy s meruňkami na víně
- Čokoládové ozdoby
- Malinová pyramida
- Čokoládová poleva
- Medové perníčky
- Linecké cukroví
- Vosí hnízda
- Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem
- Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
- Poleva na věnečky a punčový řez
- Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
- Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
- Maková náplň a šneci z listového těsta
- Vanilková zmrzlina
- Zmrzlina ze slaného karamelu
- Podzimní dýňová zmrzlina
- Základní bílkovo-máslový krém
Máslový krém s ušlehanými bílky patří mezi naprosté cukrářské základy, díky kterým se můžete pouštět do spousty dortů, rolád nebo i několika druhů vánočního cukroví. Šéfkuchař Roman Paulus přichystal snadný a přehledný návod, jak máslovo-bílkový krém připravit. Kromě toho se dozvíte i to, jak jednoduše připravit cukrový rozvar. Krém pak můžete nechat čistý, nebo do něj podle chuti přimíchat kakao, karamel, skořici nebo třeba vaječný likér.
Recept na základní bílkovo-máslový krém
Potřebujeme: šlehač, metlička, (cukrářský sáček s ozdobnou špičkou), stěrka
Suroviny:
- 50 g vody
- 120 g krystalového cukru
- 120 g bílků (asi 3 vejce)
- 300 g másla
Postup:
Vodu svaříme s 60 g cukru na rozvar. Vyšleháme změklé máslo a 60 g cukru do pěny. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a postupně vmícháme teplý rozvar.
Nakonec ručně promícháme bílkovou a máslovou hmotu a takto připravený základní krém můžeme ochutit nebo rovnou použít.
Ochucené varianty základního krému:
- Pařížský – přidáme 2-3 lžíce holandského kakaa
- Likérový – přidáme Baileys podle chuti
- Karamelový – přidáme 50 g karamelového kondenzovaného mléka
- Skořicový – přidáme 1 lžičku skořice
Zkusit můžete i další oblíbené příchutě jako kávový, ořechový, chilli nebo krém s vaječným likérem.
Komentáře (0)
zobrazit vše