
Palačinky všichni známe, všichni milujeme a všichni si je doma připravujeme. Někteří je mají rádi se šlehačkou a ovocem, jiní s čokoládovým krémem nebo džemem. Roman Paulus Vám v následujícím videu ukáže, jak připravit palačinky jiným, neotřelým způsobem - zapečené s tvarohovou náplní. Garantujeme Vám, že si pochutnáte.
Zapečené tvarohové palačinky
Suroviny
Těsto na palačinky
- 150 g hladké mouky
- sůl
- 2 vejce "M"
- 300 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
Tvarohová náplň
- 250 g tučného tvarohu
- 50 g cukru krystal
- 20 g vanilkového cukru
- 1 žloutek
- 1 citron (kůra)
Zálivka z vajec
- 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
- 50 ml čerstvé smetany ke šlehání
- 50 g cukru krystal
- 2 vejce „M“
- 40 g vanilkového cukru
Postup
Palačinky
Z mouky, špetky soli, vajec a mléka připravte řídké těsto na palačinky a v teflonové pánvi s přepuštěným máslem upečte několik palačinek.
Tvarohová náplň
Z tvarohu, cukru, vajec, citronové kůry a citronové šťávy připravte náplň, kterou nechte v lednici odstát.
Zálivka z vajec
Smíchejte mléko, smetanu a vejce, přidejte cukr a rozšlehejte.
Zapečené palačinky
Po vychladnutí potřete palačinky tvarohovou náplní, překrojte na polovny a skládejte do zapékací mísy. Vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte asi 10 minut. Poté přelijte zálivkou a pečte do ztuhnutí zálivky (asi 20 minut). Zapečené palačinky posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Komentáře (0)
zobrazit vše