Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Chtěli byste si upéct domácí chléb? Je to snadné. Zejména podle přehledného receptu od šéfkuchaře Romana Pauluse. Pod jeho vedením se naučíte, jak připravit těsto (ochucené jen kmínem a solí) na žitno-špaldový kváskový chléb i jak správně vytvarovat bochánek. Roman Paulus také prozradí své tipy na kynutí v teple i v lednici. Nakonec si budete moct pochutnat na výborném hutnějším celozrnném chlebu. Největší radost vám udělá jen tak s máslem a solí, s podmáslím nebo s oblíbenou pomazánkou – třeba škvarkovou.

Recept na žitný kváskový chleba se špaldovou moukou

Potřebujeme:  chlebová ošatka, pečicí plech, kuchyňský robot

Suroviny:

Postup:

Veškeré suroviny smícháme dohromady a necháme asi 5 minut zapracovat v robotu. Poté z těsta vypracujeme bochánek a vložíme ho do chlebové ošatky. Necháme ideálně přes noc v chladné místnosti vykynout.

Tip: Jak připravit domácí žitný kvásek se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Rozpálíme troubu i plech. Na rozpálený plech vyklopíme nakynutý bochník a vkládáme do rozehřáté trouby na 250 °C, pečeme 20 minut, poté dopečeme při 200 °C dalších 20 minut. V troubě máme po celou dobu pečení mističku s vodou.

Podáváme s máslem a solí. 😊

 

Komentáře (3)

  • Roman

    Roman
    přidáno před 6 dny
    chlebá = chlebová

    odpověď

  • Roman

    Roman
    přidáno před 6 dny
    Dobrý den, mouka žitná je celozrnná, nebo chlebá? Děkuji

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 4 dny
    Dobrý den, Romane, doporučujeme spíše žitnou chlebovou mouku. Přejeme hodně zdaru při pečení :-)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.